Početna aktuelnosti Servisne informacije za 4.10.2024. godine

Servisne informacije za 4.10.2024. godine

23
0

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u toku prethodnog dana i noći, nisu imali nikakvih intervencija.

U istom periodu, doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice imali su 89 intervencija u sjedištu Hitne službe i tri intervencije na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednom slučaju ugrožavanja javnog reda i mira u Dubravskoj ulici gdje je jedno lice u alkoholisanom stanju pokazalo naročito drsko ponašanje prema policijskom službeniku te je zadržano u pritvoru do otrježnjenja. Osim toga, u dežurnoj službi policijske uprave Živinice evidentirano je i 12 ostalih događaja.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Živinice isporuku vode svojim korisnicima obavlja po još uvijek važećem planu vodosnabdijevanja i redukcija vode.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođena je jedna djevojčica i jedan dječak.

Izvještaj iz BIHAMK-a:

Obilne kišne padavine koje su noćas pogodile veći dio Bosne i Hercegovine izazvale su brojne probleme.  Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Kaonik-Gromiljak, Doboj-Gračanica (Brijesnica Velika), Livno-Kamensko (Podgradina), Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje