Početna aktuelnosti Aktivistice “Sumejje” Živinice upriličile veoma uspješan humanitarni bazar kolača

Aktivistice “Sumejje” Živinice upriličile veoma uspješan humanitarni bazar kolača

28
0

U organizaciji Udruženja građanki Sumejja Živinice  danas je na glavnoj živiničkoj ulici održan humanitarni bazar za pomoć ugroženim stanovnicima Jablanice i drugih mjesta.

Prodajom kolača vrijedne i humane članice ovog uzornog udruženja prikupile su novac za ugrožene i unesrećene u poplavama i klizištima.

Građani Živinica su se masovno odazvali i kupovinom kolača podržali ovu hvale vrijednu inicijativu te tako pomogli zajednicama koje su pogođene teškim posljedicama nesreće koja ih je zadesila.

Ispred ZPC Bezistan danas su građani Živinica imali priliku kupiti domaće kolače i na takav način, uz novčani prilog, pružiti pomoć unesrećenima u Jablanici i drugim, poplavama i klizištima, uništenim mjestima.

Organizator današnjeg humanitarnog bazara kolača bile su vrijedne članice Udruženja žena Sumejja Živinice.

Današnji humanitarni bazar aktivistica i članica Udruženja Sumejja Živinice privukao je veliku pažnju naših građana koji su i ovoga puta dali ogromnu podršku ovom uzornom udruženju u ovom humanom projektu.

Učešće u ovoj aktivnosti uzeo je veliki broj žena koje su s ljubavlju pravile domaće kolače.

Predsjednica UG Sumejja Jasmina Šabanović istakla je da su članice u ovu akciju utkale mnogo   emocije.

Sav prikupljeni novac od današnje prodaje kolača biće proslijeđen narodu Jablanice i drugih ugroženih mjesta.

Ističemo da je ovo samo jedna u nizu od humanitarnih aktivnosti koje članice Sumejje Živinice godinama rade, a ono što je najvažnije da se iz godine u godinu u njihov tim pridružuje sve veći broj žena, koje žele da budu dio dobre , humane i pozitivne priče.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje