Početna aktuelnosti U Živinicama održana “Prva smotra duvačkih orkestara”

U Živinicama održana “Prva smotra duvačkih orkestara”

8
0

Program Prve smotre duvačkih orkestara u gradu Živinice započeo je defileom učesnika smotre ulicama našeg grada.

Nakon defilea kroz Drugu ulicu te ulicu Alije Izetbegovića učesnici smotre posjetili su Gradski bulevar „Nesib Malkić“ gdje su se, također, javnosti predstavili sa nekoliko kompozicija.

Gradska limena glazba „Konjuh“ Živinice osnovana je 1952. godine. U proteklih nešto više od 70 godina živinička limena glazba susretala se sa brojnim izazovima, da bi 2023. godine zahvaljujući spoju velikog broja iskusnih ali i mladih umjetnika našeg grada, Gradska limena glazba „Konjuh“ Živinice započela sa aktivnijim radom i djelovanjem zahvaljujući kojem su proteklog vikenda uspjeli organizirati “Prvu smotru duvačkih orkestara“ u našem gradu.

U subotu su u našem gradu boravili gosti iz “Gradskog orkestra” Stolac, Duvačkog orkestra “Travnik”, Gradskog duvačkog orkestra – limena glazba “Jajce” i Rudarske glazbe “Kakanj”.

“Prvu smotru duvačkih orkestara – Živinice 2024.“ podržali su Turistička zajednica grada Živinice, Gradsko vijeće te gradonačelnik našeg grada Began Muhić.

Program u Bosanskom kulturnom centru u Živinicama sačinjen je od 18 kompozicija koje su izvodili gosti iz Stoca, Jajca, Kaknja, Travnika te članovi Gradske limene glazbe „Konjuh“ Živinice. Posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim kompozicijama. Rudarska glazba “Kakanj” između ostaloga predstavila se sa kompozicijom “Cesarica” dok su se članovi Duvačkog orkestra “Travnik” živiničkoj javnosti predstavili sa miksom Majkl Džeksona.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje