Početna aktuelnosti Servisne informacije za 28.10.2024. godine

Servisne informacije za 28.10.2024. godine

9
0

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u toku prethodnog dana i noći, nisu imali nikakvih intervencija.

U istom periodu, doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice imali su 177 intervencija u sjedištu Hitne službe i tri na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednom počinjenom krivičnom djelu koje se dogodilo u Šerićima a radi se o nasilju u porodici. Također, živinički policajci intervenirali su i po dvije saobraćajne nezgode. Prva se desila na regionalnom putu R-455-a u Bašigovcima gdje je putničko motorno vozilo udarilo pješaka. Pješak je lakše povrijeđen. Druga nezgoda, također, desila se na regionalnom putu R-455-a u Topličkoj ulici gdje je vozač putničkog motornog vozila u dario u vepra. Jedno lice je lakše povrijeđeno. U dežurnoj službi Policijske uprave Živinice evidentirano je i devet ostalih događaja.

Isporuka vode od strane Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice je uredna.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice. U privatnom porodilištu Plava Medical Group nije bilo porođaja.

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode i vozila koja su učestovala u saobraćajnoj nezgodi su uklonjena na dionici autoceste Sarajevo sjever- petlja Butile, u tunelu Oštrik.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području: Sarajeva, Bihaća, Ključa, Bugojna, Doboja, Zenice, Goražda, Tuzle, Živinica, Kladnja i Prijedora, te ponegdje uz rijeke Drinu, Savu, Unu, Plivu, Vrbas i Lašvu. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog oštećenja kolovoza još uvijek je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jablanica-Blidinje.

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice saobraćaj usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Simin Han-Donje Caparde, Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina i Međeđa-Višegrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje