Početna aktuelnosti 19. juna premijera predstave “Bosanski špijun”

19. juna premijera predstave “Bosanski špijun”

273
0
Podijeli

Gradsko pozorište Živinice ove godine se potrudilo da realizuje brojne projekte iako su pod ograničenjima pandemije korona virusa kako bi nastavili sa realizacijom predstava u našem gradu koje su već nekoliko godina u nizu aktivne na opšte zadovoljstvo živiničke publike. Nakon premijere dječije predstave „Ružno pače“, članovi Gradskog pozorišta pripremaju novi projekat naziva „Bosanski špijun“

“Bosanski špijun” nastao je iz Nušićevog pozorišnog komada „Sumnjivo lice„ kojeg je napisao 1888. godine, a po prvi put „Sumnjivo lice“ izvedeno je tek 1923. godine. Nušićevo djelo za živiničku publiku adaptirao je režiser Murat Hasanagić.

U predstavi učestvuju Irfan Kasumović, Marcela Tadić, Amila Avdagić,Emir Ibrahimović, Marinko Mišić, Ermin Smajić, Adi Glavinić, Suad Avdagić, Muart Hasanagić, Adna Mehić, Samir Mustafić, Amar Mujanović i Šekib Nukić.

Predstava „Bosanski špijun“ ima zadatak da nasmije publiku ali i da iznese zbiljnu kritiku na društvo koje je živjelo prije stotinu godina, ali koje je prema riječima učesnika i danas aktuelno.

Premijera predstave „Bosanski špijun“ zakazana je za 19. jun, na Dan grada Živinice, sa početkom od 19:30 uz pridržavanje higijensko epidemioloških mjera.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje