Početna aktuelnosti 2021. – Još jedna uspješna godina Pivare Tuzla

2021. – Još jedna uspješna godina Pivare Tuzla

771
0
Podijeli

Danas je u krugu ugledne kompanije Pivara Tuzla održana konferencija za medije a povodom završetka uspješne poslovne 2021. godine.

Press konferenciji prisustvovali su Jasmin imamović gradonačelnik Tuzle, Vahidin Smajlović ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK, Mevludin Hodžić ministar privrede TK, te Senad Džambić vlasnik Binga, najvećeg trgovačkog lanca u Bosni i Hercegovini, a koji je i većinski vlasnik Tuzlanske pivare.

Naravno, domaćin je bio generalni direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović, jedan od najuspješnih menadžera u našoj državi.

“I pored velike i nelojalne konkurencije te pandemije korona virusa koja traje već dvije godine, Pivara d.d. Tuzla zabilježila je još jednu uspješnu poslovnu godinu. U 2021. godini uloženo je preko 3.5 miliona KM u modernizaciju, poboljšanje i optimalizaciju postojećih proizvodno – tehnoloških procesa. Za narednu 2022. godinu planirano je zadržati tendenciju ulaganja sa oko 4 miliona KM” – istakao je, između ostalog, na press konferenciji direktor Salihović.

Ugledni gosti i zvanice imali su samo riječi hvale za renomiranu kompaniju Pivara Tuzla i za menadžment i vlasnika ovog svuda prepoznatljivog bh brenda.

Nakon zajedničkog obilaska modernih i automatiziranih proizvodnih pogona Pivare Tuzla, direktor je svim prisutnim, zatim, konzumentima proizvoda Pivare i svim građanima Bosne i Hercegovine poželio sretnu i uspješnu novu 2022. godinu i da prilikom odabira proizvoda biraju domaće, jer, time jačaju domaću privredu, stimulišu zapošljavanje i stabiliziraju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje