Početna aktuelnosti Promocija knjige “Zaleđeni uzdah”

Promocija knjige “Zaleđeni uzdah”

895
0
Podijeli

U poetici Amre Mujezinović nema pretvaranja, zamajavanja ili bilo kakvog prikrivanja, ovdje su posrijedi iskrene emocije ispisane iz sebe i o sebi, ali i o onima sa kojim pjesnikinja dijeli životni (čitati intimni) prostor. U njenim pjesmama ljubav je najčešće pokretač svega, ljubav koju nosi i koju nesebično daje Svijetu. Nije posrijedi isključivo ljubav prema muškarcu (možda takve ljubavi, njenih opisa i najmanje ima) i nije fokus postavljen samo na odnosima dvoje – muškarca i žene. Ova pjesnikinja ide malo dublje, ona donosi i govori o ljubavi prema drugima, bližnjima, poznanicima, Svijetu i stvarima, kaže MelidaTravančić recenzentica knjige „Zaleđeni uzdah“.

Amra je sinoć pred svojom publikom predstavila prvo objavljeno djelo iz njezinog pera.

Autorica se sa saradnicima dosjetila načina na koji će skupiti sve one koji su radili na knjizi a da ne naruši pravila ponašanja tokom pandemije kroona virusa.

Video prezentacijom predstavljena je naša sugrađanka i njena prva knjiga.

O Amri su govorile njene kolege i prijatelji, oni su i bili svjedoci nastajanja poezije koja je po mnogo čemu drugačija.

Da se sve poklopilo u ljubavi koju osjeća prema pisanju govori i to da Amra najviše vremena provodi sa knjigama jer je zaposlenica u Gradskoj biblioteci, to mjesto dodatno joj je poslužilo kao inspiracija u stvaranju poezije kojom nas je počastila.

U poeziji Amre Mujezinović osjeća se svijet u kojem živimo, sva njegova ljepota ali i surovost.

Zato je veoma važno da se našao neko ko će podržati projekat i pružiti priliku mladoj  autorici da uđe u svijet bh pisaca.

Knjigu je 2021. izdala IK “Lijepa riječ” Tuzlaa finansijski podržalo Ministarstvo za kulturu sport i mlade TK.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje