Početna aktuelnosti Mladi živiničkog naselja Strašanj – uzor dobrog i korisnog rada

Mladi živiničkog naselja Strašanj – uzor dobrog i korisnog rada

1394
0
Podijeli

Jednu lijepu priču ispričala je omladina živiničkog naselja Strašanj u proteklih nekoliko mjeseci, a epilog te storije desio se sinoć.

Desetak entuzijasta, poduzetnih mladih ljudi, uz pomoć Grada, privrednih subjekata i drugih građana, uspješno su sproveli projekat izgradnje sportsko – rekreativnog  kompleksa koji je dat na korištenje stanovnicima pomenutog naselja i koji je namijenjen za sve starosne kategorije.

Lider ovog projekta bio je Anel Smajić koji je istakao da su mnogi izražavali otvorenu skepsu u mogućnost realizacije takvog projekta ali su se vremenom razuvjerili i potpomogli odvažnu i poletnu grupu mladih.

Inicijatori i vođe pomenutog projekta, svoj entuzijazam uspjeli su prenijeti na niz pravnih i fizičkih lica koji su pružili bitnu podršku u svim fazama na realizaciji projekta.

Sinošnje otvaranje kompleksa privuklo je veliki broj mještana Strašnja ali i drugih građana Živinica.

Naravno, cijeli kompleks bit će dostupan svakom mještaninu naselja Strašanj, što jeste i bio motiv i razlog realizacije projekta rekreativno-sportskog kompleksa na Strašnju.

Ono što su učinili mladi ljudi živiničkog naselja Strašanj može biti uzor i obrazac i drugim mladim ljudima u našoj lokalnoj zajednici kako učiniti prostor i vrijeme u svojoj sredini kvalitenijima i u kojima će uživati sve generacije.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje