Početna Uncategorized Asfaltirana ulica prema ZH-Zoli

Asfaltirana ulica prema ZH-Zoli

1096
0
Podijeli

Nedavno je gradonačelnik potpisao ugovore sa izvođačima radova na dva projekta, radi se o “Rekonstrukciji gradske ulice od raskrsnice II ulica – Rudarska do raskrsnice ulica Alije Izetbegović – ulica Oslobođenja”, u dužini od 790 metara, širine 6 metara, te “Rekonstrukciji gradske ulice od raskrsnice II ulica i Rudarska do ZH zola”, u dužini od 175 metara, širine 5,5 metara.

Ugovore za izvođenje radova po navedenim projektima gradonačelnik Samir Kamenjaković potpisao je sa predstavnicima živiničkih firmi “S.E.-SARAJKA” i “HOLEX” koji su izvođači radova na navedenim projektima.

Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji navedene dvije gradske ulice je 210.000,00 KM, a finansirat će se iz Budžeta Grada Živinice.

Ulica prema ZH Zoli sigurno je jedna od najprometnijih u gradu jer vodi prema glavnoj autobuskoj stanici  ista je jučer je presvučena asfaltnim slojem.

Sredstva za asfaltiranje izdvojena su iz budžeta grada Živinice a rekonstrukcija od raskrsnice II ulice i Rudarske do ZH zola  koštala je oko 37 hiljada KM.

U planu je i kompletna rekonstrukciju glavne gradske ulice. Ona će biti urađena u dužini od oko 1000 metara, gdje će se  raditi i rekonstrukcija podzemne mreže koja je potrebna. Nakon rekonstrukcije na glavnoj gradskoj ulici će po prvi put biti urađeno i obilježavanje biciklističke staze na način da će se osigurati kretanje biciklista u oba smjera.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje