Početna aktuelnosti U Živinicama obilježen Dan šehida

U Živinicama obilježen Dan šehida

632
0
Podijeli

Drugi dan Ramazanskog bajrama u BiH se obilježava kao Dan šehida.

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca u saradnji sa  Medžlisom islamske zajednice Živinice, obilježila je Dan šehida polaganjem cvijeća na  centralnom spomen obilježju te  učenjem Ja Sina šehidima na Gradskom mezarju.

Dan šehida, koji se tradicinonalno obilježava drugog dana ramazanskog bajrama, prilika je da se svi građani Bosne i Hercegovine  koji vole svoju zemlju prisjete onih koji su položili svoje živote za svoj grad i zemlju u periodu od 1992 – 1995.

Porodice šehida, majke i očevi čija su djeca dala ono najvažnije, svoj život za BiH, na svoje sinove misle svaki sekund koji prožive, ali Dan šehida podsjeća i sve ostale na njihovu žrtvu.

Tako su predstavnici koordinacije boračkih organizacija grada Živinice, predstavnici izvršne vlasti i predstavničkog tijela grada Živinice , predstavnici MIZ Živinice, političkih organizacija na ovaj dan polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe  na Centralno spomen obilježje,  kao i na bistu heroja Nesiba Malkića još jednom odali poštovanje šehidima koji su svojom krvlju sačuvali domovinu BiH.

Nakon položenog cvijeća na Centralno spomen obilježje , prisutni su se uputili i na Gradsko mezarje gdje je proučen Ja Sin pred duše šehida.

O važnosti obilježavanja ovog veoma bitnog datuma, te čuvanju od zaborava naših šehida ovom prilikom govorio je glavni imam MIZ Živinice Sedin ef.Karić.

Više u prilogu u izjavi…

Poslije  posjete šehitlucima proučen je i tevhid u džamiji Islamskog Centra U Živinicama.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje