Početna aktuelnosti Započeli radovi na rekonstrukciji puta u ul. Omladinskih radnih brigada

Započeli radovi na rekonstrukciji puta u ul. Omladinskih radnih brigada

118
0

U MZ Oskova krajem 2023. godine održan je  sastanak  Savjeta i građana sa gradonačelnikom Živinica i njegovim saradnicima.

Na istom su građani iznosili probleme koji ih muče , kako bi bili uzeti u razmatranje od strane vlasti i za iste obezbijedili sredstva.

Tako se na spisku priritenih projekata našao i projekat rekonstrukcija puta u ul.Omladinskih radnih brigada u dužini od oko 500 metara.

Ovaj put pored toga što je bio u rupama, dodatni problem stvarale su oborinske vode koja se se zadržavale na istom.

Građani su na navedenom sastanku od izvršne vlasti tražili da se u budžetu grada planiraju  sredstva za rekonstrukciju ovog dijela puta.

Obećanje koje je dato tada ,  danas je u fazi realizacije.

Sredstva za ovaj projekat obezbjeđena su u  budžetu grada u  iznosu od 100 hiljada KM.

Firma Holex koja je izvođač radova,  već nekoliko dana vrši pripreme, , kako bi bio položen novi asfalt i nove cijevi za vodu.

Tokom obilaska radova gradoančelnik Živinica izrazio je nadu da će ova ulica u što skorije vrijeme biti u potpunosti završena.

Mještanin Marko Andrić ovom prilikom iskazao je zadovoljstvo što projekat rekonstrukcije puta nije čekao dugo na realizaciju.

Dodaje, da će po završetku radova na putu  uslovi život u ovom dijelu grada biti mnogo ljepši i ugodniji.

Iz firme Holex dali su obećanje da bi put trebao biti završen za sedam dana.

Vozače su pozvali na strpljenje tokom izvođenja radova.

Također su naglasili da svoj posao obavljaju u skladu sa ugovorom koji su potpisali , te da će građanima na upotrebu predati kvalitetno urađen asfalt u ovoj ulici .

Realizacija infrastrukturnih projekata  u svih 26 MZ- a na području grada biće nastavljena i u narednim danima,  jer je prije nekoliko dana gradonačelnik Muhić  potpisao ugovore za asfaltiranje puteva, poligona i drugih projekata u vrijednosti od 2.5 miliona KM.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje