Početna aktuelnosti TV Živinice od 01.oktobra emituje predstave rađene u produkciji DS ˝Aplauz˝

TV Živinice od 01.oktobra emituje predstave rađene u produkciji DS ˝Aplauz˝

40
0

Adi Glavinić i Emir Ibrahimović rasli su uz Gradsko pozorište Živinice.

Svojim radom i angažmanom nastojali su djeci ali mladim prenijeti ono što su oni naučili na daskama koje život znače.

Prije 5 godine okupili su djecu koja vole glumu i kroz Gradsko pozorište Živinice krenuli su u proces pripreme  predstave ˝Tvornica snova˝,  koja je napunila salu prilikom premijernog predstavljanja.

Ibrahimović i Glavinić u međuvremenu  svoju ljubav prema pozorišnoj umjetnosti usavršili su kroz školovanje, Ibrahimović na Akademiji scenskih umjetnosti kao glumac a Glavinić je stekao zvanje producenta.

Bio je to dodatni vjetar u ledja , da nastave da obogaćuju kulturni život Živinica i nastave stvarati još kvalitetnije predstave sa djecom i mladima.

Da su uspjeli u tome, svjedoči i činjenica , da danas iza sebe imaju 9 pozorišnih predstava i Udruženje DS ˝Aplauz˝.

Rukovodilac DS ˝Aplauz˝ Ad Glavinić dodaje,  da je do sada kroz dramski studio prošlo oko 200 djece i mladih, neki od njih već spremni da idu putem koji su prije nekoliko godina krenuli on i Emir.

U saradnji sa TV Živinice, od sutra pa svakog narednog utorka , predstave koje su stvarali mladi umjetnici biće emitovane i u našem programu.

Predstava ˝Tvornica snova˝ biće emitovana  sutra 01.10.2024. sa početkom u 17 i 10 minuta, dok će od narednog utorka termin emitovanje biti promjenjen.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje