Početna aktuelnosti Servisne informacije 03.10.2024.

Servisne informacije 03.10.2024.

24
0

U PS Živinice su zabilježili saobraćajnu nesreću sa jednim povrijđenim licem . Saobraćajna nesreća se dogodila u Trećoj ulici i u istoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Ostalih prijava građana u PS Živinice zabilježeno je 14.

Vatrogasci PVJ Živinice nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 99 usluga građanima, dok su četiri   puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam saopćili da je vodosnabdijevanje tokom dana bilo uredno, dok je u noćnim satima i dalje na snazi režim redukcije.

Iz BIHAMK-a:

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 km/h.

Na magistralnom putu Matuzići-Doboj zbog aktuelnih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da se radi o izrazito frekventnoj dionici, na mjestu radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Livno-Kamensko (Podgradina), Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje