Početna aktuelnosti Servsine informacije 10.10.2024.

Servsine informacije 10.10.2024.

46
0

U PS Živinice su nam saopćili da su zabilježili  narušavanje javnog reda i mira od strane jednog lica drskim ponašanjem u ul.Oslobođenja.

Ostalih prijava građana u PS Živinice zabilježeno je 17.

Vatrogasci PVJ Živinice nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 130 usluga građanima, dok su jedan puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam saopćili da je vodosnabdijevanje na području grada i prigradskh naselja i dalje otežano u noćnim satima.

Iz BIHAMK-a:

Na područjima pogođenim poplavama, odronima i klizištima vozače molimo za poseban oprez, s obzirom da i dalje postoji velika opasnost od obrušavanja zemlje ili kamenja na kolovoz, kao i oštećenja kolovoza.

Na magistralnom putu Jablanica – Mostar obustavljen je saobraćaj, ali se u narednim danima očekuje puštanje saobraćaja na ovoj dionici.

Zbog velikih oštećenja i odrona, od Jablanice prema Blidinju obustavljen je saobraćaj.

Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Na dionici Konjic-Jablanica saobraćaju putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Prozor.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Livno-Kamensko (Podgradina), Doboj-Gračanica (Brijesnica Velika), Kladanj-Živinice, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje