Početna aktuelnosti Servisne informacije 24.10.2024.

Servisne informacije 24.10.2024.

7
0

U PS Živinice su nam kazali da se u proteklom danu i noći dogodila saobraćajna nesreća  u naselju Kuljan,  u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede prilikom slijetanja motornog vozila  sa kolovoza.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila  na raskrsnici prema Ul. 25.novembar, povrijđenih lica nije bilo, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana zabilježeno je 8.

Vatrogasci PVJ Živinice nisu imali interevencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je  100  usluga građanima, dok su tri  puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam kazali  da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

Iz BIHAMK-a:

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice saobraćaj usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Još uvijek na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Jablanica-Blidinje.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na istoj dionici izvode se i radovi na urezivanju induktivne petlje zbog čega se saobraća usporeno jednom trakom. Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 km/h. Zbog radova u tunelu Ivan, na dionici autoceste A-1 Bradina-Tarčin, saobraća se usporeno, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Matuzići-Doboj, Simin Han-Donje Caparde, Kladanj-Živinice (Stupari), Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina i Međeđa-Višegrad.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje