Početna aktuelnosti AK Sloboda Tehnograd osvojio 12 medalja na Atletskom mitingu u Zenici

AK Sloboda Tehnograd osvojio 12 medalja na Atletskom mitingu u Zenici

324
0
Podijeli

Atletski klub Sloboda Tehnograd u subotu je učestvovao na Atletskom mitingu za mlađe kategorije koji je održan u Zenici. Ovaj miting održan je u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba Zenica, a ima za cilj popularizaciju atletike u najmlađim takmičarskim kategorijama. Na mitingu je učestvovalo 160 atletičara i atletičarki u tri uzrasne kategorije – ciciban, pioniri i dječaci/djevojčice, koji su se takmičili u trkačkim i bacačkim disciplinama. Ukupno 18 takmičara nastupilo je iz AK Sloboda Tehnograd koji su ostvarili zapažene rezultate i osvojili brojne medalje.

U kategoriji ciciban, zlatne medalje osvojili su Ajna Nezirović u disciplini 60m  i skok u dalj, te Melina Murgić u disciplini 600m. U kategoriji pioniri, zlatnom medaljom okitio se i Nikola Pavljašević u disciplini 1000m. U kategoriji djevojčica, zlatnu medalju u trci na 300m osvojila je Ema Mešković, dok je Ismihan Muratović postigla isti rezultat u disciplini skok u dalj.

Ema Mešković osvojila je i srebrnu medalju u trci na 100m u kategoriji djevojčica.

Bronzane medalje osvojile su Nudžejma Vrabac u disciplinama 300m i skok u dalj, Amna Musić u bacanju kugle u kategoriji djevojčica, Anida Musić u disciplini bacanje kugle za pionirke, te Ajla Babajić u disciplini skok u dalj u kategoriji cicibanki.

Na Atletskom mitingu u Zenici učestvovali su još i Vedran Dubravić, Ahmed Hodžić, Lejla Hodžić, Vedad Suljkanović, Amar Bećirović, Mejrem Dubravić, Amna Musić i Ajša Babajić koji su ostvarili plasmane od 4 do 12 mjesta.

Atletičare Atletskog kluba Sloboda Tehnograd već sljedećeg vikenda očekuje nastup na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u krosu za sve uzrasne kategorije koje će se održati u Bijeljini.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje