Početna aktuelnosti Aktivnosti Centra “Vrati mi osmijeh” Živinice

Aktivnosti Centra “Vrati mi osmijeh” Živinice

1988
0
Podijeli

Na lokalitetu Ljubača smješten je objekat koji trenutno koriste članovi Centra za djecu sa višestrukim smetnjama “Vrati mi osmijeh” Živinice. Sa početkom nove školske godine krenule su i aktivnosti u Centru koje će pomoći korisnicima da se socijalizuju i kvalitetno provedu vrijeme sa svojim drugarima.

Ono što ova djeca najviše vole jeste da kroz radionice pokažu svoju kreativnost, a tim koji brine o njima svakim danom sve više se trudi da ta kreativnost dođe do izražaja. Crtaju, pišu, prave čestitke i nakit te sve što uspiju prodati iskoriste za rad Centra.

Ono što već dugi niz godina priželjkuju jeste da počne izgradnja novog objekta Centra “Vrati mi osmijeh”.

Pronalazak placa za gradnju objekta Centra vrati mi osmijeh Živinice, zatim dobijanje dozvola, priključaka za električnu energiju , kanalizaciju i vodu, trajalo je dugo, ali uz upornost rukovodioca ovoga Centra, prije svega majki koje imaju djecu sa poteškoćama u razvoju ali i donatora, uspjelo se doći do trenutka početka gradnje.

Uzme li se u obzri da je na području naše općine registrovano više od 600 djece sa poteškoćama u razvoju, izgradnja objekta u kojem će ta djeca dobiti svu potrebnu njegu od velike je važnosti.

Ono što je neosporna činjenica jeste da su se roditelji djece sa poteškoćama u razvoju izborili jeste da njihova djeca steknu naviku da se druže sa vršnjacima da se raduju svakom  danu koji provedu u Centru i da se njihov napredak u socijalizaciji svakim danom sve više vidi. Osoblje koje radi sa njima daje maksimalne napore da pronađe moguća rješenja problematike u edukaciji i rehabilitaciji djece i mladih sa invaliditetom  i podigne kvalitet života ove populacije i njihovih porodica.

Građani općine Živinice, privredni subjekti, osnovne i srednje škole, svi oni nastoje da daju svoj doprinos u radu centra, ne sumnjamo da će se svi uključiti i u izgradnju objekta centra koji će ovoj djeci pomoći da se osjećaju zaštićeno, sigurno i sretno.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje