Početna aktuelnosti Aktivnosti Lovačkog društva ‘Toplica’ Živinice

Aktivnosti Lovačkog društva ‘Toplica’ Živinice

456
0
Podijeli

Članovi Lovačkog društva Toplica Živinice učestvovali su proteklog vikenda u manifestaciji Dani lovačkih društava Tuzlanskog kantona koje je održano u Tinji. Učešće u ovoj manifestaciji uzelo je preko 1500 članova lovačkih društava sa područja Tuzlanskog kantona. Lovačko društvo Toplica postavilo je odlične rezultate u ekipnim i pojedinačnim takmičenjima.

Kada su u pitanju ekipna takmičenja, živinički lovci osvojili su prvo mjesto u kolektivnom gađanju glinenih golubova i drugo mjesto u natezanju konopca. Iz Lovačkog društva Toplica ističu kako su zadovoljni aktivnostima i rezultatima koje su postigli na obilježavanju Dana lovačkih društava Tuzlanskog kantona.

Lovačko društvo Toplica ulaže maksimalne napore i u organizaciji Dana dijaspore koji će se 08. septembra ove godine održati u Živinicama. Živinički lovci uložit će vlastita finansijska sredstva kako bi pripremili lovački gulaš, izložili svoje lovačke preparate, kao i živo lane koje su članovi ovog društva spasili od pasa lutalica.

Lovačko društvo Toplica Živinice u ovom trenutku broji oko 360 redovnih i 90 počasnih članova raspoređenih u sedam lovačkih sekcija. Sljedeće sedmice počinje lov na vepra, a i vrši se istjerivanje crne divljači kako ona ne bi naštetila usjevima živiničkih stanovnika i poljoprivrednika.

Iz lovačkog društva za kraj apeluju na građane da nedjeljom izbjegavaju odlazak u šumu zbog lova na crnu divljač koji se isključivo vrši puškama.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje