Početna aktuelnosti Aktivnosti živiničkog Vodovoda i kanalizacije u zamahu

Aktivnosti živiničkog Vodovoda i kanalizacije u zamahu

1153
0
Podijeli

Danas smo posjetili sjedište Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija,novoformirane firme zadužene za snabdijevanje građana vodom kao i zbrinjavanje otpadnih voda.

Zanimalo nas je u kojoj je fazi početna konsolidacija preduzeća a potražili smo i neke odgovore na pitanja građana koja su dostavljena u redakciju Televizije Živinice.

Direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Sulejman Salihović,kao i uvijek do sada,vrlo rado se odazvao našem pozivu da da nekoliko korisnih informacija za javnost ali,prije svega,za korisnike usluga ove firme.

Određen  broj upita stigao je na adresu naše redakcije a u kojima su građani tražili neka pojašnjenja za način i dinamiku izdavanja računa za utrošenu vodu.

Prema riječima gospodina Salihovića,djelatnici VIK-a učestvuju u distribuciji računa ali računi su još uvijek od JP Komunalno Živinice i zaprimljene račune građani trebaju platiti na blagajni Komunalnog.

U toku je aktivnost na otvaranju blagajne VIK-a u samom središtu Živinica,kod apoteke 8.mart.

Menadžment Vodovoda i kanalizacije narednih dana planira pranje nekih živiničkih ulica kao i ispiranje kanalizacionih odvoda pa se apelira prema svima da omoguće što lakše i nesmetano pranje ulica kako bi se posao obavio kvalitetno.

Pored navedenog,rukovodstvo Vodovoda i kanalizacije građanima koji  imaju nelegalne priključke na vodovodnu mrežu nudi korektno rješenje kako se stvari ne bi rješavale putem suda a to je da dođu u sjedište firme i da prijave priključak bez ikakvih problema po same građane.

Uspostavljanje novog sistema pružanja nekih od komunalnih usluga ne odvija se,možda,onom brzinom kako bi građani željeli ali ipak su stvari pomjerene sa mjesta i za očekivati je u narednom periodu da će pomenute djelatnosti i usluge građanima biti na nivou koji treba da ima grad i općina Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje