Početna aktuelnosti Asfaltiran plato ispred Prve OŠ Živinice

Asfaltiran plato ispred Prve OŠ Živinice

253
0
Podijeli

Rekonstrukcija i asfaltiranje platoa ispred Prve OŠ Živinice je projekat kojim se kroz detaljne pripremne radove, pa sve do asfaltiranja rješava problem oborinske odvodnje i olakšava prilaz školi. Problem koji je već duži niz godina otežava prilaz školi naročito učenicima nižih razreda i osobama sa invalidskim kolicima.

Do početka nove školske godine isti je priveden kraju, finalizacijom radova koji su završeni danas.

Menadžment Prve OŠ Živinice problem sa prilazom školskom objektu iznio gradonačelniku, koji je istakao da je obaveza lokalne zajednice, ali i viših nivoa vlasti da svoje interese usmjeri ka poboljšanju kvaliteta sistema obrazovanja, jer na taj način se podižu generacije sa ispravnim principima i vrijednostima. Tako su iz budžeta izdvojena sredstva za realizaciju ovog projekta.

Projekat rekonstrukcije i asfaltiranja školskog platoa u vrijednosti od 8.995,89 KM finansira Grad Živinice iz Budžeta za 2019. godinu.

Izvođač radova je živinička firma “Se-Sarajka”.

Rekonstrukcijom i asfaltiranjem prilaz će od danas biti onakav kakav zaslužuje jedna školska ustanova i učenici.”, istakao je direktor Prve osnovne škole Omer Ramić.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje