Početna aktuelnosti Autobaza Fabrike namještaja “Konjuh” dobila novog vlasnika

Autobaza Fabrike namještaja “Konjuh” dobila novog vlasnika

538
0
Podijeli

Na 11. javnom nadmetanju Autobaza Fabrike namještaja Konjuh Živinice 6 hiljada m2 prodata za 857.000 KM.

Prema riječima Stečajnog upravnika Hajrudina Kunalića nastoji se prodati imovina po lotovima a koja nije u proizvodnom procesu kako bi se smanjiloa cijena  proizvodnog dijela za potencijalnog kupca.

Fabrika stolica, koja je također bila predmet prodaje, prodata je za milion i 600.000 KM ali još uvijek  nije dobila potrebnu saglasnost povjerilaca, Zavoda za zapošljavanje Federacije BiH, a potom Razvojne banke Federacije.

Od 2017.godine počela su javna nadmetanja za prodaju imovine Konjuh-a, prije ove spomenute prodaje prodat je poslovni prostor Konjuha  za 584.275 konvertibilnih maraka.

Kunalić ističe da je su ostala još dva lota za prodaju, a to je 60 duluma neizgrađenog zemljišta i 110 duluma proizvodnog dijela.

Ukoliko bi se uspjela prodati neizgrađena površina imovine Konjuha, u tom slučaju bi se smanjila cijena proizvodnog dijela i kao takva bila pristupačnija za potencijalnog kupca ističe Kunalić.

Imovina Fabrike namještaja Konjuh Živinice u stečaju vrijedna je ukupno 49 miliona KM.

Novu cijenu imovine do naredne prodaje trebao bi odrediti odbor povjerilaca, a ona bi trebala iznositi oko 39 miliona KM.

Novo nadmetanje za porodaju imovine Konjuha bit će održano 12.marta rekao nam je Stečajni upravnik fabrike namještaja Konjuh Hajrudin Kunalić.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje