Početna Uncategorized Besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola TK

Besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola TK

352
0
Podijeli

Ove godine učenici od prvog do devetog razreda osnovne škole dobit će besplatne udženike u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu.

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona finalizira postupke nabavke udžbenika i radnih sveski za učenike osnovnih škola, kako bi učenici na početku školske godine dobili sve što im je potrebno za usvajanje gradiva, rečeno je na danas održanoj Press konferenciji, na kojoj se medijima obratio ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović.

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona finalizira postupke nabavke udžbenika i radnih sveski za učenike osnovnih škola.

Ove je godine proširena nabavka udžbenika za engleski jezik i vjeronauke, te radnih sveski/zbirki zadataka sa Spiska odobrenih udžbenika i radnih listova Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Školama na području Tuzlanskog kantona će početkom naredne školske godine biti distribuirani i nedostajući udžbenici  koji se zbog oštećenja ne mogu koristiti, a bili su predmet prošlogodišnje nabavke.

Udžbenici koji su bili predmet prošlogodišnje nabavke, a koji su vraćeni u škole bez oštećenja, koristit će se i u narednoj školskoj godini, navode iz resornog mnistarstva.

Svim osnovcima za sve nastavne predmete bit će osigurani besplatni udžbenici kao i radne sveske.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje