Početna aktuelnosti Besplatno učlanjenje u Gradsku biblioteku!

Besplatno učlanjenje u Gradsku biblioteku!

1509
0
Podijeli

Od malih nogu nas uče da je čitanje bitno za razvoj mozga i da će nas ispuniti. Ali u posljednje vrijeme kao da to zaboravljamo. Moderno doba, i razvoj tehnologije kao da je u drugi plan stavilo knjigu, čija vrijednost nikada ne može pasti i kojoj se na kraju uvijek vraćamo.

U bibiliotekama svakoj knjizi daju zasluženo mjesto i prema njima se odnose sa posebnom pažnjom.

Gradska biblioteka Živinice već drugu godinu zaredom u mjesecu knjige odredi dan u kojem pruža mogućnost svima koji vole knjigu da se besplatno učlane u biblioteku. Ove godine to je bio današnji dan 17.oktobar. Ovu aktivnost odobrio je privremeni UO JU BKC Živinice.

Svi koji su se danas učlanili u gradsku biblioteku sa sobom su odnijeli štivo koje odavno žele pročitati.

Prednosti čitanja knjiga su ogromne. Zato je važno početi rano, u djetinjstvu. Kroz slikovnice, a kasnije čitanjem lektira, razvijate mozak što vam pomaže da se lakše nosite sa školskim obvezama i da naučite lako se opustiti. Na kraju, u odrasloj dobi, ljudi koji čitaju imaju kvalitetniji i ispunjeniji život.

Roditelji koji žele podstaći svoju djecu da zavole čitanje, mogu to učiniti tako što će svakodnevno kod kuće čitati naglas. Naučno je dokazano da će djeca školskog uzrasta kojima su roditelji glasno čitali knjige, imati veće šanse da razviju sklonost ka čitanju. Dakle, dragi roditelji, čitajte svojim mališanima priče za laku noć, to je najbolji način da i oni zavole knjige.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje