Početna aktuelnosti BKC Tuzla.Obilježen Svjetski dan učitelja

BKC Tuzla.Obilježen Svjetski dan učitelja

486
0
Podijeli

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, Samostalni sindikat radnika osnovnog obrazovanja i odgoja Tuzlanskog kantona i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Tuzlanskog kantona organizirali su Svečanu akademiju u povodu obilježavanja Sjvetskog dana učitelja.

Na svečanosti se obratio premijer TK Denijal Tulumović.

Prof Sead Noćajević iz Živinica jedan je od nagrađenih učitelja/nastavnika/profesora, nagradom laureat za životno djelo, koji se dodjeljuje u povodu Svjetskog dana učitelja.

Profesor hemije i biologije Noćajević iza sebe ima 30.godina u prosvjeti, radio je u Krajini, u OŠ Gračanica, OŠ Bašigovci, danas radi u JU Gimnazija Živinice kao profesor hemije, a bio je angažovan i na fakultetu.

Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje nanivo društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Dragi učitelji, vjerujte u svoja nastavnička umijeća i u sebe. Svoju sigurnost, staloženost i mir prenesite na svoje učenike. Naučite ih da upoznaju sebe, otkriju stvari koje vole i koje ih ispunjavaju.

Iako je u današnjem društvu zanimanje učitenja možda izloženo brojnim kritikama, neozbiljnim shvatanjima i teškim trenucima, ostanite vjerni svojim idealima. Dragi učitelji, sretan Vam Svjetski dan učitelja!

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje