Početna aktuelnosti “Bosanski špijun” ponovo na “daskama koje život znače”

“Bosanski špijun” ponovo na “daskama koje život znače”

336
0
Podijeli

Pozorišna komedija „Bosanski špijun“ rađena je po motivima teksta ˝Sumnjivo lice ˝ Branislava Nušića, čiju režiju  i adaptaciju potpisuju Murat Hasanagić i Adi Glavinić a scenografiju je kreirao Suad Avdagić.

Nakon pandemije korona virusa, pomenuti projekat živiničkog pozorišta uspješno nastavlja svoj život na „ daskama koje život znače“.

Predstava „Bosanski špijun“ Gradskog pozorišta Živinice ima zadatak da nasmije publiku ali i da iznese zbiljnu kritiku na društvo koje je živjelo prije stotinu godina, ali koje je prema riječima učesnika i dalje aktuelno.

Prije devet mjeseci ova predstava imala je svoje premijerno izvođenje pred živiničkom publikom ali pandemija korona virusa unekoliko je usporila planiranu dinamiku izvođenja predstave.

Sada su već, u tom smislu, povoljniji uslovi i živinički glumački ansambl već je nastupao u nekim gradovima našeg kantona i izvjesno je da će i dalje ovakreativna ekipa igrati i u drugim gradovima naše zemlje.

Osim toga, u dogledno vrijeme Gradsko pozorište Živinice priprema novu predstavu a organizirat će i jedan teatarski festival koji će biti svojevrstan homage živiničkom piscu i teatarskom djelatniku, pokojnom Zlatku Jugoviću.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje