Početna aktuelnosti Božićni prijem povodom pravoslavnog Božića

Božićni prijem povodom pravoslavnog Božića

126
0
Podijeli

Jučer su, u Maloj sali Općinskog vijeća Živinice, predsjedavajući Općinskog vijeća Nail Jusić i načelnik Samir Kamenjaković upriličili prijem povodom pravoslavnog blagdana Božića.

Osim predstavnika građana pravoslavne vjere,ovom događaju prisustvovali su i Miloš Trišić, paroh tuzlanski te zamjenici  Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Mladen Mišić i Nusret Mamić.

U prigodnim besjedama,predsjedavajući Nail Jusić i  načelnik Samir Kamenjaković  čestitali su Božić građanima pravoslavne vjeroispovijesti, zaželjeli im prijatan boravak na božićnom prijemu i obećali  su i dalju pomoć lokalne zajednice u osiguravanju boljih uslova za povratnike srpske nacionalnosti.

Tihomir Vasić potpredsjednik Srpskog građanskog vijeća Živinice, na jučerašnjem božićnom  prijemu,je istakao da ovakvi prijemi produbljuju povjerenje među građanima i narodima i pokazuju zajedništvo Živiničanki i Živiničana svih konfesija i nacionalnosti.

Paroh tuzlanski Miloš Trišić zahvalio se vlastima općine Živinice na pomoći koju pružaju povratnicima, ali i vjerskoj zajednici.

Jučetašnji božićni prijem samo je još jedna potvrda da je naša lokalna zajednica svijetli primjer suživota,tolerancije i sloge svih ljudi koji žive na prostoru općine Živinice,bez obzira kako se zvali,koje su vjere i nacionalne pripadnosti.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje