Početna aktuelnosti Budžet grada Živinice stabilan u prvih šest mjeseci 2020.godine

Budžet grada Živinice stabilan u prvih šest mjeseci 2020.godine

133
0
Podijeli

Na 10. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Živinice usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Živinice za prvih šest mjeseci ove godine.
„Ono što zaista želim s ponosom naglasiti da je Budžet Grada Živinice, uprkos stanju nesreće i krizi prouzrokovanoj pandemijom COVID-19 i mjerama koje su sprečavale određene aktivnosti izvršenja i punjenja Budžeta, napunjen oko 10 miliona maraka u prvih šest mjeseci, a ono što je posebno indikativno da smo u prvih šest mjeseci bili u suficitu“, kazao je gradonačelnik Živinica.
Grad Živinice je u prvih šest mjeseci u ovoj godini ostvario i suficit od 1,9 miliona KM u tom periodu utrošeno je 7 miliona KM budžetskih sredstava, 38% je bilo punjenje Budžeta, a 34% potrošnja.
Novac od suficita, odnosno višak koji je ostvaren u budžetu, daje sigurnost da će uglavnom svi planirani projekti u ovoj godini biti završeni.
Grad Živinice je u spomenutom periodu radio projekte koje su aplicirali na više nivoe vlasti. Na taj način sufinansirana je ljetna scena.
Iz budžeta su pokrenuta i tri važna projekta rekonstrukcije puta, prema Gračanici, Džebarima i Šahićima. Zahvaljujući stabilnosti budžeta povećana su i sredstva za stipendije učenicima i studentima.
Uskoro će biti pušten i projekat vodosnabdijevanja dubrava tzv Trokino brdo a u toku je i završna faza izgradnje vodovoda Barice, sve to je postignuto zahvaljujući stabilnosti budžeta grada Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje