Početna aktuelnosti Centar “Mali svijet” u Živinicama počeo sa radom

Centar “Mali svijet” u Živinicama počeo sa radom

139
0
Podijeli

Svečanim otvaranjem prostorija u Dubravama Donjim, Centar za ranu intervenciju i rehabilitaciju djece sa razvojnim teškoćama „Mali svijet“ počeo je sa radom i na području našeg grada. Centar su presjecanjem vrbce otvorili polaznici Adnan i Ahmed. Centar „Mali svijet“  svoje prostrije ima i na području općine Lukavac, te su prvi centar ovakve vrste na području Tuzlanskog kantona. Cilj ovog udruženja jeste da osiguraju da svaki dječak i svaka djevojčica dobije podršku koja im je potrebna da ostvare svoj puni potencijal. Ovaj centar u Lukavcu posjećivalo je preko 250 polaznika, a zbog velikog broja posjeta iz našeg grada odlučili su se i da počnu sa radom i u Živinicama.

Svečanom otvaranju prostorija Centra za ranu intervenciju i rehabilitaciju djece sa razvojnim teškoćama prisustvovao je i Ministar obrazovanja Tuzlanskog kantona  koji je uz pomoć  gradonačelnika Živinica Samira Kamenjakovića i osnovne škole Dubrave doprinio da Centar „Mali svijet“ dobije prostorije područne škole Dubrave Donje na korištenje.

U ovom centru radit će pet uposlenika, a želja uprave u narednom periodu je da povećaju broj uposlenih kako bi se sa korisnicima centra radilo na što kvalitetniji način

Ispred centra „Mali svijet“ zahvaljuju se svima koji su pomogli izgradnji i uljepšavanju prostorija ovog udruženja. Zbog epidemiološke situacije na području Tuzlanskog kantona broj prisutnih na svečanom otvaranju prostorija Centra „Mali svijet“ bio je ograničen. Iz centra obavještavaju roditelje da će oni u naredna dva dana biti u mogućnosti da posjete unutrašnjost Centra te da se druže sa direktoricom, terapeutima i dječicom.

 

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje