Početna aktuelnosti “Četvrtkom u pozorište” BKC-a Živinice

“Četvrtkom u pozorište” BKC-a Živinice

1041
0
Podijeli

“Četvrtkom u pozorište” projekat je Bosanskog kulturnog centra Živinice koji uspješno egzistira već drugu godinu,na zadovoljstvo živiničkih ljubitelja teatarske umjetnosti.

Ovogodišnje izdanje pomenute kulturne manifestacije započelo je predstavom “Državni lopov” glumačkog ansambla iz Zenice.

U JU BKC  Živinice u sinoć je počeo festival “ Četvrtkom u pozorište“, a otvorila ga je hit komedija  „Državni lopov“, Studio teatra iz Zenice .

Ovaj zanimljivi projekt ima za cilj afirmaciju i popularizaciju teatarske umjetnosti, a komedija Studio Teatra je svakako bio i više nego dovoljan ralog da svi ljubitelji teatra i dobre komedije uživaju na Velikoj sceni BKC-a Živinice.

BKC Živinice sigurno vraća živiničane u svoje okrilje i već je puno učinjeno i na ambijentalnoj privlačnosti  pa ne čudi šro je posjetilaca različitim kulturnim sadžajima sve više.

Hit komedija „Državni lopov“ već četrnaest godina uspješno igra kako na bosanskohercegovačkim, tako i na regionalnim scenama, a da će igrati još dugo dokazuje svakodnevni interes publike za ovu komediju.

U predstavi igraju glumci: Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Osim Studio Teatra, publika u Živinicama će u narednih mjesec dana imati priliku da pogleda i predstave Teatra Kabare Tuzla, Narodnog pozorišta Tuzla i Sarajevskog ratnog teatra, SARTR-a.

Nakon predstava publika će moći pogledati izložbi slika mladog i talentovanog umjetnika Ervina Mujabašića.

Sve predstave počinju u 19:30 sati, a cijena ulaznice je simboličnih 4 KM.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje