Početna aktuelnosti “Dan otvorenih vrata” u Etno avliji

“Dan otvorenih vrata” u Etno avliji

823
0
Podijeli

U poznatom turističko-ugostiteljskom kompleksu “Etno avlija” jučer je upriličena manifestacija pod nazivom “Dan otvorenih vrata”.

Svojim prisustvom ovaj,pažnje vrijedan,događaj uveličali su mnogi kulturni djelatnici,turistički radnici a isti je propratio i značajan broj medija iz cijele Bosne i Hercegovine.

I onako raznovrsna i kvalitetna turistička i ugostiteljska ponuda koju pruža prelijep kompleks Etno avlije na Mačkovcu,graničnom području općina Živinice i Banovići,obogaćena je i jučerašnjom manifestacijom pod nazivom “Dan otvorenih vrata”.

Spletom igara i pjesama manifestaciju “Dan otvorenih vrata u Etno avliji”ljepšom,vedrijom i veselijom učinili su i članovi Kulturno-umjetničkog društva Modrački mornari iz Šerića.

Priliku da izlože svoje rukotvorine i proizvode na pomenutom kulturnom događaju imali su i gosti iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine.

Stručnjaci za prirodno i etnološko naslijeđe su jasnog stava da je Etno avlija vlasnika živiničanina Refika Halilovića od prvorazrednog značaja za afirmaciju kulturnog naslijeđa našeg kraja ali i narodnog stvaralaštva kroz historiju cijele naše domovine.

Sve ono što posjeduje Etno avlija je spomenička građa prve klase i potrebna je i podrška države u očuvanju i valorizaciji svih vrijednosti koje posjeduje ovaj veoma zanimljiv kulturni,turistički i ugostiteljski kompleks.

Svako ko jednom dođe u Etno avliju opčini ga ambijent koji pruža ovaj izvanredan kompleks i ponovo se vraća jer ono što Etno avlija pruža nije moguće odživjeti u jednom danu.

Iako je jučerašnja manifestacija imala simboličan naziv “Dan otvorenih vrata” već je znano da su vrata ovog spomenika pod kapom nebeskom širom otvorena 365 dana u godini i da zbog toga nosi laskavu titulu  najposjećenije turističke destinacije tokom cijele godine u Tuzlanskom kanonu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje