Početna aktuelnosti “Dan otvorenih vrata” u JU MSŠ Živinice

“Dan otvorenih vrata” u JU MSŠ Živinice

108
0
Podijeli

Svake godine MSŠ Živinice u ovom periodu organizira “Dan otvorenih vrata”, za učenike osnovnih škola, gdje vrše prezentaciju škola i zanimanja koja mogu upisati u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Danas su ovu obrazovnu ustanovu posjetili maturanti JU Prva OŠ Živinice.

Svršeni osnovci imaju priliku upisati Elektrotehničku školu, Mašinsku, medicinsku, poljoprivrednu, drvnoprerađivačku i školu uslužnih djelatnosti.

Stručna zvanja: tehničar elektroenergetike, mašinski tehničar  za kompjutersko projektovanje, medicinska sestra, poljoprivredni tehničar, šumarski tehničar, električar, automehaničar, zavarivač cvjećar, vrtlar, stolar, tapetar, frizer, od ove školske godine i instalater fotonaponskih sistema elektroničar.

U ovaj smjer bit će upisano jedno odjeljenje a obrazovanje će trajati tri godine.

Osnovcima iz našeg grada pruža se mnogo mogućnosti kada je u pitanju srednjoškolsko obrazovanje koje mogu završiti u svom gradu.

A ko bi bolje predstavio školu koju pohađa nego učenici koji su se odlučili da znanja stiču u istoj, zato su danas i bili zaduženi da osnovcima odgovore na sva pitanja i dileme oko upisa u MSŠ Živinice.

Godinama učenici MSŠ Živinice postižu najbolje rezultate na brojnim takmičenjima i zato su u samom vrhu rangiranih škola u TK, što je još jedan od pokazatelja osnovcima da njihov izbor bude upravo ova srednja škola.

Na jučer održanom  Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine u Zavidovićima tim JU Mješovita srednja škola Živinice postigao je odlične rezultate i prva mjesta u nekoliko kategorija.

Ono što još treba naglasiti MSŠ Živinice ima dobru saradnju sa privrednim subjektima u kojima učenici odrađuju dio praktične nastave te tako na kraju školovanja imaju mogućnost da apliciraju na poslove i budu konkurentni na tržištu rada.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje