Početna aktuelnosti Dan Televizije Živinice

Dan Televizije Živinice

162
0
Podijeli

Prva emisija Televizije Živinice emitovana je 9.juna 1992.godine.

Cijelo ovo vrijeme, punih 28 godina, trudili smo se da pravovremeno, objektivno i izbalansirano informišemo javnost o svim važnijim dešavanjima na području općine/grada Živinice pa i šire.

Svojevrsni smo hroničari historije živiničkog podneblja u proteklih gotovo tri decenije ali i aktivni učesnici u mnogim sudbonosnim trenucima za naš grad kao što su rat, poplave, suše, humanitarne krize i dr.

Hvalili smo i afirmisali što je bilo pozitivno, kritikovali smo što je bilo loše kako bi bilo bolje.

Cijelo vrijeme imali smo materijalne, finansijske i tehničke limite ali zahvaljujući entuzijazmu i posvećenosti svih onih koji su bili kamenčići u mozaiku stvaranja i djelovanja ovog medija, mi egzistiramo u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine kao glasilo koje ni u jednom trenutku nije stalo na stranu zla već je uvijek promovisalo toleranciju, suživot i razumijevanje među ljudima.

Svoju misiju smo obavljali nekada sa manje a nekada sa više uspjeha ali uvijek sa željom i iskrenim motivom da doprinesemo prosperitetu i našeg grada i naše drage i jedine  Domovine.

Ipak, objektivnu ocjenu našeg rada i naše uloge u društvenom životu Živinica i Države  najbolje će dati javnost i povijest.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje