Početna aktuelnosti Danas Osnovna škola Gračanica proslavila svoj rođendan

Danas Osnovna škola Gračanica proslavila svoj rođendan

2215
0
Podijeli

Suncem okupano zdanje Osnovne škole gračanica i lijepo uređeno školsko dvorište vrilo je danas od svih aktera u obilježavanju rođendana ove renomirane odgojne-obrazovne ustanove.

Osjećalo se neko posebno ushićenje i vedra atmosfera u iščekivanju početka svečane priredbe u režiji i izvedbi učenika Osnovne škole Gračanica i njihovih nastavnika-mentora.

Svečanost povodom dana Škole samo je lijepo finale jedne uspješne godine koja je iza učenika,nastavnika i menadžmenta Osnovne škole Gračanica.

Svečana priredba ,po dobrom starom običaju a i kako je red,započela je odavanjem počasti himni i zastavi države Bosne i Hercegovine a potom je hor Škole izveo školsku himnu koja govori o ljubavi i privrženosti đaka prema svojoj Školi.

Tople riječi dobrodošlice svim roditeljima,nastavnicima,učenicima i mnogobrojnim uglednim zvanicama iz društveno-političkog života općine Živinice uputila je direktorica Osnovne škole Gračanica Medisa Muhić koja je istakla samo jedan dio dostignuća škole u prethodnih godinu dana i zahvalila se svima koji su na bilo koji način pomogli uspješan rad škole.

U ime općinske uprave Živinice i njenog prvog čovjeka doktora Samira Kamenjakovića, svim prisutnima na svečanosti, obratio se doktor Fahrudin Fehrić,šef službe za lokalni ekonomski razvoj.

U nastavku programa povodom dana Osnovne škole Gračanica,učenici su kroz razne forme pokazali svoje vještine i talente u recitovanju,pjevanju,glumi,narodnim i modernim igrama.

Na kraju,svim zaslužnim učenicima i nastavnicima kao i prijateljima Škole, uručena su prigodna priznanja i zahvalnice.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje