Početna aktuelnosti Delegacija BPK Goražde posjetila Živinice

Delegacija BPK Goražde posjetila Živinice

334
0
Podijeli

Regionalna deponija „Eko sep“ je mega projekat koji je od  velikog interesa za općine Kladanj, Banovići i grad Živinice ali i za cijeli Tuzlanski kanton.

Isti je od kapitalnog značaja za cijelu regiju Sjeveroistočne Bosne i njegova realizacija je pod lupom i drugih zajednica i regija u Bosni i Hercegovini jer će mnogima poslužiti kao primjer i orjentir kako da mnoge komunalne i eko probleme riješe u svojoj sredini.

Da već jesmo primjer drugim zajednicama govori i današnja posjeta predstavnika Bosansko podrinjskog kantona na čelu sa premijerkom Aidom Obućom, koji su u Živinice stigli kako bi obišli deponiju i dobili dodatne informacije kako isti projekat da realizuju u svojoj sredini.

Projekti koje grad Živinice radi kada je u pitanju polje ekologije i cirkularne ekonomije o kojoj se govori proteklih godina te završetak radova na regionalnoj deponiji, te želje da se u Živinicama izgrade toplane na biomasu, predstavljaju urnek koji se može primjeniti u svakoj lokalnoj zajednici, istakao je ovom prilikom gradonačelnik te kazao delegaciji iz Goražda da im stoje na raspolaganju  za sve informacije koje su im potrebne.

Delegacija iz Bosanko-podrinjskog kantona Goražde imala je priliku nakon sastanka da obiže i prostor gdje je smještena regionalna deponija Eko Sep te na licu mjesta vidi na koji način će sve da funkcioniše.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje