Početna aktuelnosti Devetero djece ostalo bez majke!

Devetero djece ostalo bez majke!

214
0
Podijeli

Od jučer je dvetero djece ostalo bez majke.

Tuga za osloncem u životu i borcem za sve njih vlada u domu Mulavdića u MZ Gračanica.

Danas je njihova majka spuštena u mezar a oni prepušteni na milost i nemilost života koji je pred njima.

Na pleća Asmira Mulavdića samohranog oca pala je velika odgovornost nakon smrti supruge Elvire Mulavdić.

Elvira je preminula u 32.godini života i iza sebe ostavila devetoro djece, dvoje djece su 100% invalidi  najstariji ima 14 godina dok najmlađe dijete  ima četiri mjeseca.

Godinama se ova prodica bori kroz život kako zna i umije, majka Elvira je kažu bila pravi borac za svoju djecu, od jučer nje više nema među živima a njeni pilići su ostali bez svog velikog oslonca.

Otac Asmir je kaže ratni vojni invalid, imaju primanja oko 700 KM ali im to ne može biti ni da podmire osnovne potrebe, jer za troje djece treba obezbjediti pempas a o lijekovima i hrani da se ne govori.

Ova porodica treba pomoć Vas dobrih ljudi! U ovom velikom životnom belaju prepušteni su sami sebi, Asmir kaže svaka pomoć im je dobrodošla.

Djeca iako u velikom šoku nakon smrti majke pomažu jedni  drugima i briju se za najmlađe, u OŠ Gračanica kažu da nikada nisu pravili probleme i da su primjerni učenici.

Osman Jajić vodi humanitarnu organizaciju “Srce za humanost” koja će se zauzeti da pokrene pomoć porodici Mulavdić , jer im je sada prioritet da se otplati objekat u kojem žive i stvore bolji uslovi života ovoj djeci.

Da su najidealniji uslovi života i da je devetoro djece ostalo bez jednog roditelja to je teška situacija, a možete samo zamisliti kako je kad se otac sam mora da bori sa dvoje djece koji su djeca sa posebnim potrebama od rođenja i bebom od 4 mjeseca.

U narednih nekoliko dana bit će otvoren račun na koji će se moći uplaćivati za pomoć porodici Mulavdić, do tada se Osman može kontaktirati na broj telefona-061/874-462.

Živinice, dijasporo pokažite ovoj djeci da nisu sami, i da nisu prepušteni teškoj životnoj sudbini!

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje