Početna aktuelnosti “Dijalog za budućnost” organizuje prvu regionalnu UPSHIFT radionicu

“Dijalog za budućnost” organizuje prvu regionalnu UPSHIFT radionicu

224
0
Podijeli

Ove godine, u sklopu projekta Dijalog za budućnost, organizuje se prva po redu UPSHIFT radionica u Bosni i Hercegovini.

UPSHIFT je inovativni program kreiran u sklopu UNICEF-ovog Ureda za inovacije koji kombinira vodeće pristupe za razvoj, društvenu inovaciju i poduzetništvo kako bi se osnažili omladina i adolescenti da postanu društveni inovatori i poduzetnici.

Kroz kombinaciju radionica društvene inovacije, mentorstva, inkubacije te finansijski podsticaj, UPSHIFT ima za cilj da osposobi mlade ljude vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema u lokalnim zajednicama i osmišljavanje rješenja za iste.

Projekat sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, isti je dans predstavljen u Živinicama.

Partner u današnjoj prezentaciji UPSHIFT projekta je Gradska biblioteka Živinice.

UPSHIFT je usmjeren na mlade i adolescente koji primjećuju probleme u svojoj lokalnoj zajednici i žele djelovati i pokrenuti pozitivne promjene.

Svaki UPSHIFT u Bosni i Hercegovini biti će usmjeren na jednu regiju kako bismo se na pravi način posvetili mladima i adolescentima širom naše zemlje.

Prva UPSHIFT BiH radionica održava se od 27. – 29.marta 2020.godine u Hotelu Bjelašnica, na Bjelašnici, i usmjerena je na mlade s područja: Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Goražda, Visokog, Zenice, Zavidovića, Travnika, Jajca, Tuzle, Živinica, Kladnja i Lukavca.

Prvih pet projekata koji budu imali najbolja riješenja dobit će novčane nagrade i podršku u vidu mentorstva za realizaciju svog projekta.

Više detalja o ovom projektu i kako se prijaviti na UPSHIFT radionicu možete pročitati na oficijelnoj stranici projekta.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje