Početna aktuelnosti Dječiji odjel biblioteke dobio namještaj

Dječiji odjel biblioteke dobio namještaj

255
0
Podijeli

„Ovo je jedan lijep prostor gdje mladi uvijek mogu doći između 7,30 do 15,30 sati, te se tako družiti s knjigama primjerenim njihovom uzrastu. Ovdje ćemo, osim čitanja knjiga, organizovati razne kreativne radionice i na taj način privući njihovu pažnju da se bave korisnim sadržajima”, kazala je bibliotekarka Amra Mujezinović, na dan kada je otvoren Dječiji odjel pri Gradskoj biblioteci Živinice.

Od tada do danas radi se na uljepšavanju ambijenta za najmlađe čitaoce, tako je ovih dana u Dječiji odjel stigao namještaj koji je kupljen sredstvima odobrenim od strane Fonda za bibliotekarstvo.

Za najmlađe čitaoce izvršena je nabavka stolica i stolova, što je dodatno uljepšalo prostor u kojem mogu da borave

Menadžment JU BKC zajedno sa uposlenicima Gradske biblioteke čini sve kako bi privukao najmlađe da se druže sa knjigom, kako bi stekli naviku čitanja koja će im ostati do kraja života.

Oko 8.000 naslova prilagođenih dječijem uzrastu na raspolaganju je najmlađim čitaocima Gradske biblioteke.

Zajedničko čitanje je sjajan način kako dijete zainteresirati za čitanje, još ako to činite u prostoru okruženi knjigama i drugim čitaocima dječijeg uzrasta onda je sigurno da će dijete ponovo poželjeti da dođe u biblioteku. Zato je i otvoren Dječiji odjel koji nudi mnoštvo naslova koji će privući pažnju djeci.

Zato roditelji dječicu za ruke i posjetite Gradsku biblioteku Živinice.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje