Početna aktuelnosti “Osnaživanje žena za akcije u zajednici, općina Živinice”

“Osnaživanje žena za akcije u zajednici, općina Živinice”

1259
0
Podijeli

Gospođa Ivona Erderac,program menadžer udruženja Amica Educa kazala nam je nešto više o projektu “Osnaživanje žena za akcije u zajednici općina Živinice”KOJI SE VEĆ POČEO SPROVODITI NA PODRUČJU NAŠE LOKALNE ZAJEDNICE SAMO ŠTO JE JUČER FORMALIZIRAN POTPISIVANJEM UGOVORA SA NAČELNIKOM OPĆINE ŽIVINICE SAMIROM KAMENJAKOVIĆEM.

Kao što smo već naglasili,realizacija projekta  faktički je počela prije izvjesnog vremena.

Načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković veliki je zagovornik osnaživanja uloge žene u našoj lokalnoj zajednici  što je pokazao i kroz formiranje Savjeta žena naše općine ali i kroz prihvatanje projekta “Osnaživanje žena za akcije u zajednici općina Živinice”…

Samir…

Realizacijom pomenutog projekta postiće se mnogi benifiti za populaciju žena a time i za cijelu našu zajednicu…

Samir…

projekat je planiran na trogodišnjem nivou i ,kako reče načelnik Kamenjaković,to je dovoljno vrijeme za ostvarivanje zacrtanog cilja.

jedna od prednosti što ovaj projekat vodi udruženje Amica Educa jeste i za što će se žene iz naše zajednice imati priliku da se povežu sa ženama iz inostranstva i time prošire svoje vidike i stečena znanja.

Edukativne radionice koje se planiraju organizirati u narednom periodu bit će besplatne a zainteresirane pripadnice ljepšeg pola o detaljima se mogu informirati na veb stranici udruženja Amica Educa ili na fejsbuk profilu kao i na telefon 035 248 910.

Novinarka: Dijana Svrakić

Podijeli
Sljedeći članak8. mart