Početna aktuelnosti Doktor poljoprivrednih nauka Began Muhić

Doktor poljoprivrednih nauka Began Muhić

367
0
Podijeli

Began Muhić rođen je 1970.godine, osnovnu školu završio je u Živinicama, nakon završene srednje škole svoj obrazovni put nastavio na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu, gdje uspješno diplomira 1996.godine, odsjek za stočarstvo.

Postdiplomski studij završio je odbranom magistarskog rada, čime je stekao zvanje magistra ekonomike poljoprivrede 2008.godine na Univerzitetu Sarajevo.

Autor je većeg broja naučnih i stručnih radova, aktivan je društveno politički radnik, a u većem broju mandata obnašao je funkciju vijećnika u OV Živinice, kao i funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Živinice.

U mandatu 2002.do 2006.godina bio je zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona, predsjednik Komisije za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo TK.Autor je i predlagač većeg broja zakona u oblasti poljopirvrede, među kojima i prvi Zakon o novčanoj podršci u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji TK.

U periodu 1996.do 1999.godine obnašao je dužnost predsjednika Saveza udruženja poljopiorvrednih proizvođača FBiH.Prvi svoj angažman započeo je kao profesor u srednjoj školi, a u periodu 2015.do 2018.godina obnašao je dužnost generalnog konzula Bosne i Hercegovine u Istanbulu za Republiku Tursku, Gruziju i Azerbejdžan.Trenutno obnaša dužnost generalnog konzula BiH u Štutgartu-Njemačka.

Bio član Patriotske lige BiH i demobilisani je oficir Armije BiH.

Danas je Began Muhić odbranio doktorsku disertaciju na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na temu: “Uticaj zemljišne politike na konkurentnost poljoprivrednih gazdinstava u Tuzlanskoj regiji”.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje