Početna aktuelnosti Dom zdravlja Živinice: Epidemiološka situacija je pod kontrolom

Dom zdravlja Živinice: Epidemiološka situacija je pod kontrolom

232
0
Podijeli

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata korona virus potvrđen je kod jedne osobe. U tom vremenskom periodu testirano je 77 osoba.

Ukupno je na području TK korona virusom zaraženo 77 osoba, a sedam osoba je oporavljeno. Podaci su sa današnje konferenciji za medije Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK.

U Gradu Živinice 6 osoba je oboljelo od korona virusa, jedna komplet porodica od 4 člana, zatim pacijent sa klinike Centar za srce i osoba zaposlena na UKC-u Tuzla.

Veliki broj osoba izašli su kućne izolacije koja je trajala 14 dana, od polovine marta preko 1000 osoba je bilo u samoizolaciji.

Danas je u samoizolaciji   209 osoba i prema informaciji koju smo dobili u Higijensko-epidemiološkoj službi sve osobe su u dobrom zdravstvenom stanju.

Jedan od problema sa kojima se susreće HES jeste da ima puno vozača koji se nisu prijavili u službu a nakon nekog vremena dođu i traže potvrdu koja im je potrebna kada ulaze u druge zemlje, bilo dobro za sve njih koji u ovom periodu rade kao vozači van zemlje da kad dođu Grad Živinice prijave u higijensko-epidemiološku službu.

Kada su u pitanju stanari dijela zgrade u kojoj živi prva oboljela od korona virusa u Živinicama, i njihova izolacija je istekla.

Građanima se i dalje savjetuje da se pridržavaju mjera prevencije, koriste zaštitna sredstva te drže obavezan socijalni razmak.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje