Početna aktuelnosti Dom zdravlja Živinice obilježio Svjetski dan mentalnog zdravlja i Oktobar – mjesec...

Dom zdravlja Živinice obilježio Svjetski dan mentalnog zdravlja i Oktobar – mjesec borbe protiv karcinoma dojke.

248
0
Podijeli

Menadžment i djelatnici Javne ustanove Dom zdravlja Živinice danas su na prigodan način obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja i Oktobar – mjesec obilježavanja borbe protiv karcinoma dojke.

Između ostalih aktivnosti, građanima su dijeljene vrpce – simboli borbe protiv pomenutih bolesti kao i letci u kojima su jednostavnim jezikom navedena uputstva šta činiti u prevenciji i liječenju kako mentalnih bolesti tako i karcinoma dojke.

Misija Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice jeste kontinuirano pružanje zdravstvenih usluga građanima Živinica, preventivno djelovanje i liječenje svih vrsta bolesti što već decenijama ova institucija uspješno radi a kvalitetni pomaci naročito su izraženi posljednjih godina tehničkom, infrastrukturnom i kadrovskom ekspanzijom što ovu ustanovu svrstava u najrespektabilnije čuvare zdravlja stanovništva na području Tuzlanskog kantona.

Osim na kontinuiranom radu na prevenciji i liječenju građana Živinica, povodom svakog važnijeg datuma u zdravstvenom kalendaru, menadžment i djelatnici Doma zdravlja poduzimaju prigodne aktivnosti na obilježavanju istih.

U ovih par dana akcentiran je Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Oktobar je u zdravstvenom kalendaru i mjesec borbe protiv karcinoma dojke te je od strane menadžmenta Doma zdravlja Živinice i ovom problemu posvećena dodatna pažnja.

Primarius doktor Hidajet Rahimić građankama Živinica uputio je i nekoliko zaista korisnih savjeta i informacija koje i život znače – “Drage naše potencijalne klijentice!
Zadajte sebi ciljeve i započnite s malim promjenama. Svaki korak u cilju sprečavanja rizika razvoja i ranog otkrivanja raka dojke višestruko se isplati. Cilj svih preventivnih pregleda dojke je pronaći tumor u najranijoj fazi razvoja, kada je njegovo izlječenje gotovo 100%.”

Za svaku su pohvalu dodatni napori i angažman menadžmenta i djelatnika Doma zdravlja Živinice na pružanju dodatnih informacija građananima Živinica u prevenciji i liječenju svih bolesti a konačni cilj je kvalitetniji i duži život svakog čovjeka.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje