Početna aktuelnosti Druga osnovna škola Živinice obilježila dan škole

Druga osnovna škola Živinice obilježila dan škole

644
0
Podijeli

U do posljednjeg mjesta ispunjenom Bosanskom kulturnom centru u Živinicama, Druga osnovna škola obilježila je 43. godine rada.

Škola ima važnu ulogu u životu svakog čovjeka. To je institucija koja daje nadu i pruža oslonac svakom djetetu. Druga osnovna škola Živinice kao samostalna osmogodišnja škola osnovana je odlukom Skupštine opštine Živinice od 30.07. 1980. godine. Do 1993. godine, škola je radila pod nazivom Osnovna škola „Midhat Haćam – Aćim“. Odlukom Predsjedništva Skupštine opštine Živinice od 10.7. 1993. godine škola se transformiše u Javnu ustanovu te mijenja naziv u Druga osnovna škola Živinice. Ova škola prigodnim programom obilježila je 43. godine rada.

Titulu učenika generacije u školskoj 2022./2023. godini na osnovu postignutih rezultata na takmičenjima, uspjeha tokom devetogodišnjeg obrazovanja te uzornog i primjernog ponašanja ponijela je učenica Maida Jusić.

U kulturno-zabavnom programu posvećenom danu škole, učestvovali su učenici niza sekcija i polaznika vannastavnih aktivnosti koji su uvijek krasili Drugu osnovnu školu. Najveću pažnju publike privukla je himna Druge osnovne škole Živinice u izvedbi hora pod mentorstvom nastavnika Mensura Glavića. Uspješnoj izvedbi doprinijeli su i ostali učenici ove škole koji su sa svojim drugarima u jedan glas otpjevali dio himne.

Obilježavanju 9. maja dana Druge osnovne škole Živinice prisustvovali su učenici, nastavnici, učitelji te drugi uposleni u ovoj ustanovi, penzionisani uposlenici Druge osnovne škole ali i roditelji. Obilježavanju ovog svečanog datuma za Drugu osnovnu školu Živinice ispred Gradske uprave prisustvovao je vršilac dužnosti gradonačelnika Began Muhić koji je svima koji Drugu osnovnu školu Živinice osjećaju kao svoju školu uputio prigodnu čestitku.

Također, menadžment škole jučer je iskoristio priliku te svim učenicima koji su ovu školu predstavljali na gradskim, kantonalnim te ostalim takmičenjima uručio prigodne pohvale i zahvalnice uz želju da uspješni rezultati karakterišu njihovo obrazovanje i u narednim godinama.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje