Početna aktuelnosti Dvadeset godina Magazina za ženu i porodicu “Bosanska Sumejja”

Dvadeset godina Magazina za ženu i porodicu “Bosanska Sumejja”

298
0
Podijeli

Sinoć je u amfiteatru Behrambegove medrese u Tuzli upriličena svečanost obilježavana dvadeset godina Magazina za ženu i porodicu „Bosanska Sumejja“.

Organizator pomenute manifestacije bilo je Udruženje Sumejja Bosne i Hercegovine.

Magazin za ženu i porodicu Bosanska Sumejja pokrenut je prije 20 godina a namjera je bila da postane relevantan izvor korisnih, pouzdanih i brižljivo biranih informacija prvenstveno za Bošnjakinje i muslimanke, ali i sve žene u Bosni i Hercegovini.

Svoju namjeru već 20 godina uspješno provode zahvaljujući entuzijazmu članica Sumejje i njihovoj ljubavi prema pisanoj riječi.

Osnivačice magazina su željele postati platforma putem koje će afirmisane i neafirmisane intelektualke, stručnjakinje, pjesnikinje, spisateljice, poduzetnice, umjetnice, domaćice, mlade i stare Bošnjakinje različitih zanimanja i sposobnosti, moći komunicirati jedne s drugima ali i s ostatkom svijeta.

Veliki doprinos pri osnivanju časopisa ali i njegovom kreiranju dale su naše Živiničanke iz Udruženja građanki Sumejja Živinice.

Svih ovih 20 godina kako izlazi Magazin, Sumejja Živinice davala je ogroman doprinos, kako u promoviranju, tako i u distribuciji, po sistemu žena – ženi.

Važno je istaći da je prva Glavna i odgovorna urednica ovog etabliranog magazina bila Naida Hašimbegović Selimović iz Udruženja građanki Sumejja Živinice.

Još jedno vrijedno priznanje uručeno je Asimi Tulumović, agilnoj aktivistkinji UG Sumejja Živinice za kontinuiranu i nemjerljivu podršku Magazinu za ženu i porodicu Bosanska Sumejja.

U magazinu Bosanska Sumejja ima se prilika za pročitati dragocjene sadržaje probrane iz bogatog arhiva Bosanske Sumejje, ali i nove zanimljive teme i informacije.

Magazin izlazi uz podršku Muftijstva Tuzlanskog, izdavač je Sumejja u Bosni i Hercegovini a saradnik izdavača UG Sumejja Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje