Početna aktuelnosti Edita Mazić, federalna zastupnica: “Usvojen set izmjena boračkog zakona koji će poboljšati...

Edita Mazić, federalna zastupnica: “Usvojen set izmjena boračkog zakona koji će poboljšati materijalni status boraca”.

351
0
Podijeli

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, naša sugrađanka, Edita Mazić donosi dobre vijesti na važan praznik za našu domovinu – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Naime, ovih dana oba doma Parlameta Federacije Bosne i Hercegovin usvojila su set izmjena i dopuna boračkog zakona kojim će se značajno unaprijediti i poboljšati materijalni status boraca  i njihovih porodica.

Upravo danas, izmijenjeni i dopunjeni borački zakon stupa na snagu.

Nastojanje, želja i cilj zastupnice Edite Mazić i njenih kolegica i kolega  iz Federalnog parlamenta BiH je sistemsko unaprijeđenje i zaštita dotignutih prava boračke populacije kroz najnovije izmjene i dopune zakona koji regulira prava boraca.

Jedna od najznačajnijih izmjena u boračkom zakonu jeste povećanje naknade za lične i porodične invalidnine.

Pored rečenog, povećane su naknade i za dobitnike najvećih ratnih priznanja.

Vrlo bitna izmjena i dopuna boračkog zakona je i u načinu obračuna boračkih naknada jer će se od sada primjenjivati takozvana švicarska formula.

Zastupnica Edita Mazić izrazila je ponos što je svojim angažmanom i glasom doprinijela usvajanju pomenutog seta izmjena i dopuna boračkog zakona a posebno je zadovoljna što se to desilo na veliki praznik – Dan armije Republike Bosne i Hercegovine.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje