Početna aktuelnosti Ekolozi posjetili Rudinu

Ekolozi posjetili Rudinu

74
0
Podijeli

Rudina je zahvaljujući dinamičanom reljefu sa izraženim vrhovima, grebenima i kosama, gustim kompleksima listopadnih i četinarskih šuma,posebno crnog i bijelog bora postala izletište sa velikom posjećenošću.

Rudina je od Živinica udaljena 6 km, vozi se kroz Živinice Gornje i Kopjeviće do Prisada, dokle se može ići automobilom, a dalje se nastavlja pješice još 1 km i dolazi se do vrha Rudine.

Tako su članovi Ekološkog saveza Eko zelenih TK iskoristili priliku da ovog vikenda posjete nesvakidašnju vazdušni banju nadomak grada Živinica na kojoj se nalazi Stacionarni pčelinjak, sa svom pratećom opremom od Udruženja Pčelica Živinice Gornje.

Sa domaćinima se razgovaralo o značaju pošumljavanja dijela područja Rudima sa plemenitim šumskim voćkaricama, koje bi obezbjeđivali vrhunsku medonosnu ispašu.Čulo se izuzetnih ekoloških ideja za pomenuti lokalitet u koje je već lokalna zajednica uložila dio finansijskih sredstava.

Dr. Omerović ispred Eko zeleni TK za postignute rezultate u očuvanju okoliša vrijednim članovima udruženja Pčelica uručio zahvalnicu.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje