Početna aktuelnosti “Ekovizija” obilježila Svjetski dan ekološkog pokreta

“Ekovizija” obilježila Svjetski dan ekološkog pokreta

1213
0
Podijeli

Sutra je 17.novembar,Svjetski dan ekološkog pokreta.

Tim povodom,danas su članovi ekološke sekcije “Ekovizija” Javne ustanove Gimnazija Živinice obilježili ovaj važan datum na lokalitetu Njivice u podnožju Djedinske planine.

Ekološka sekcija živiničke gimnazije “Ekovizija” kontinuirano i vrijedno radi na poduzimanju raznih aktivnosti na edukaciji svojih članova i čuvanju prirode i svih drugih ljepota našega kraja.

Također,ova sekcija obilježava sve važnije ekološke datume kao što 17.novembar,Svjetski dan ekološkog pokreta.

Prigodnim aktivnostima i lijepim druženjem danas je ovaj datum obilježen na lokalitetu Njivice u podnožju Djedinske planine,na prostoru oko planinarskog doma Planinarskog društva “Drenik” Živinice.

Cilj manifestacije bio je druženje,umrežavanje i institucionalno jačanje sekcija Tuzlanskog kantona,kako bi zajednički što bolje i djelotvornije radili na razvijanju ekološke svijesti i zaštiti kao i unaprjeđivanju životne sredine.

Svuda u svijetu se  Svjetski dan ekološkog pokreta,17,novembar,obilježava različitim akcijama koje imaju za cilj promociju zaštite prirodnih resursa, borbu protiv klimatskih promjena, podizanje ekološke svijesti i potrebe za zaštitom životne sredine.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje