Početna aktuelnosti Elvis Kamberović-portret dobrog trenera

Elvis Kamberović-portret dobrog trenera

346
0
Podijeli

Elvis Kamberović jedan je od primjera kako danas  trener treba razmišljati kada su u pitanju najmlađi ali kada je u pitanju i  seniorski nogomet.

Prvo edukacija i adaptacija a tek tada gola borba za bodove.

Prvo se treba “naoružati”znanjem a tek onda krenuti u “rat”.

Od kako je Elvis Kamberović na čelu Stručnog štaba Nogometnog kluba Rijeka Šerići,ovaj sportski kolektiv mjesto je kvalitetnog rada, međusobnog uvažavanja i tolerancije.

Nogometni klub Rijeka Šerići takmiči se u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona i na polovini netom završene sezone zauzimao je nezavidno 13.mjesto na tabeli od 16 klubova i borio se za goli opstanak.

Kao mogući spasilac za trenera je postavljen Elvis Kamberović,nekada vrsni igrač ovog kluba.

I,zaista,Elvisovim dolaskom nogometaši  Rijeke, u nastavku sezone,igrali su kao preporođeni,odmah pobijedili prvu utakmicu a zatim,osim bodova kod kuće,u gostima su skupili ukupno sedam što im je na kraju sezone donijelo,ne samo opstanak ,nego i veoma dobar plasman na peto mjesto prvenstvene tabele.

Vrijedno je napomenuti da je taj uspjeh postignut gotovo isključivo sa igračima iz Šerića.

Pored pobrojanog,postignut je još jedan uspjeh a to je finale Općinskog,odnosno,Gradskog kupa  i ono će se igrati narednog vikenda protiv ekipe Živinica Gornjih,na Gradskom stadionu u Živinicama.

Drugi,ništa manje važan nogometni segment nogometa u Šerićima,koji,gotovo deset godina, uspješno vodi Elvis Kamberović ,jeste i Škola nogometa za najmlađe kategorije nogometnih zaljubljenika i talenata.

Školu nogometa pohađaju djeca koja već u ranoj dobi pokazuju interes za sport, kako bi što kvalitetnije razvili svoje vještine kroz svrsishodan i dobro planiran trening.

Škola nogometa je mjesto međusobne komunikacije između trenera Elvisa, djece-sportaša i njihovih roditelja.

Ovaj čovjek koji za sebe kaže da je cijeli život u nogometu i da je nogomet cijeli život u njemu,veoma uspješno vodi kadete,predpionire i pjetliće-ukupno oko šesdesetoro djece i sa ovim kategorijama postiže i odlične rezultate i sa svakog takmičenja redovito se vraćaju sa peharima i priznanjima.

Zbog svega pomenutog,obavezno dobijaju pozive na prestižne turnire,i domaće i internacionalne, i gdje imaju veliku čast i zadovoljstvo da odmjeravaju snage sa poznatim timovima iz Bosne i Hercegovine,regiona i Europe.

Upravo ovih dana Elvisa Kamberovića i njegove najmlađe pulene očekuje učešće na nekoliko jakih turnira:

Panonica cup u Tuzli,Respect turnir u Kalesiji,Ljetni kup u Sarajevu i Tušanj cup na „Slobodinom“ stadionu.

Sav trud i angažman koji ulaže Elvis Kamberović,pored preskromnih materijalnih mogućnosti i finansijske podrške, na razvijanju masovnog sporta i nogometnih talenata na području općine/grada Živinice,ipak,nije ostao nezapažen od Gradonačelnika Živinica Samira Kamenjakovića koji je omogućio Elvisovoj školi nogometa jednokratnu finansijsku pomoć uz obećanje u uvrštavanje ove Škole nogometa u Budžet za narednu godinu.

Naravno,za sada je to skromno ali veoma bitno priznanje kvalitetnom i predanom radu Elvisa Kamberovića.

Treneru koji jeje nositelj kvalitete rada na treningu.

Treneru koji dolazi najmanje 20 minuta prije početka aktivnosti, a odlazi posljednji.

Trener koji treninge odrađuje u sportskoj opremi.

Trener koji za svakodnevne aktivnosti ,uz pomoć djece, preuzima i vraća opremu.

Aktivno učestvuje na satovima treninga (demonstracija elemenata tehnike i taktike), daje objašnjenja i upute koje su jasne i dostupne djeci, teprovodi aktivan nadzor nad djecom sa kojom radi.

Trener koji je tokom termina treninga posvećen je djeci.

Trener koji poštuje sebe, djecu s kojom radi, kao i njihove roditelje.

Trener koji poštuje dogovorene odluke Škole nogometa o rasporedu i mjestu održavanja trenažnih aktivnosti i utakmica.

Zato je sve više roditelja i djece koji se vrlo rado odlučuju za Elvisovu školu nogometa.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje