Početna aktuelnosti Fatima Dedić učenica generacije OŠ Dubrave za školsku 2023./2024. godinu

Fatima Dedić učenica generacije OŠ Dubrave za školsku 2023./2024. godinu

672
0
Podijeli

Osnovna škola Dubrave počela je sa radom 10. oktobra već davne 1913. godine.

U ovoj renomiranoj odgojno – obrazovnoj ustanovi s ponosom ističu da je u klupama ove škole u proteklih 111 godina bilo mnogo učenika koji su stekli i najviša zvanja, da su osim iskazanih izvrsnih ljudskih kvaliteta dokazali i svoje vrhunske profesionalne i stručne domete u svim oblastima djelovanja.

Na kraju svake školske godine pa i ove 2023./2024. sumiraju se rezultati sveukupnog rada Ustanove ali i rezultati svakog učenika ponaosob.

Danas je u Javnoj ustanovi Osnovna škola Dubrave zasijedalo Nastavničko vijeće ove odgojno – obrazovne ustanove kako bi razmotrilo prijave i usvojilo odluku o proglašenju Učenika generacije za školsku 2023/2024. godinu.

Nisu imali težak zadatak jer je najviše, čak rekordnih poena po utvrđenim kriterijima osvojila učenica Fatima Dedić.

Nakon usvajanja pomenute odluke, direktor Javne ustanove Osnovna škola Dubrave Sanel Mumić upriličio je u svom kabinetu prijem za učenicu generacije.

Osobe koje posjeduju najljepše ljudske kvalitete i nesumnjivo velika znanja u pravilu su veoma skromne.

Upravo je takva i Fatima Dedić, ponos svojih roditelja, svoje škole i cijele naše lokalne zajednice.

Dubravci su, generalno, dobri, vrijedni ljudi.

Ali u dubravskom kraju i njihovoj školi stasali su i mnogi ljudi, kao što smo prije napomenuli, koji su zbog svojih stečenih znanja i vanrednih moralnih osobina dostigli visoke domete u društvenom životu naše domovine Bosne i Hercegovine.

Jedna takva neformalna grupa, u svakom pogledu ostvarenih osoba, već četiri godine podržava dobrotu i izvrsnost, podržava učenike generacije u Dubravama finansijski, zatim stipendiranjem, a na kraju i radnim angažmanom u etabliranim kompanijama kojima rukovode.

S obzirom na sve kvalitete koje je do sada iskazala Fatima Dedić, učenica generacije u Dubravama za ovu školsku godinu, nema sumnje da će, uz Božiju pomoć i podršku njene porodice te njenih dobrih Dubravaca ostvariti svoje snove i biti u korist i na ponos svima nama.

“Kad znaš što želiš, radiš ono što voliš i voliš ono što radiš, možeš biti inspiracija drugima jer svojim primjerom pokazuješ kako je svaki cilj ostvariv ako hrabro, vrijedno i ustrajno ideš prema njemu.” – poruka je Fatime Dedić učenice generacije Osnovne škole Dubrave za školsku 2023/2024. godinu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje