Početna aktuelnosti “Festival saza” u Živinicama

“Festival saza” u Živinicama

1285
0
Podijeli

Udruženje sazlija „Sevdah“ Živinice počelo je sa radom 2013.godine sa samo tri člana, danas Udruženje broji 20 članova koji su najbolji ambasadori naše Općine širom svijeta.

Sazlije su odlučile da građanstvu Općine Živinice poklone koncert „Festival saza“, gdje će pjesmom sevdalinkom predstaviti sve ljepote naše domovine BiH.

Tim povodomo organizirali su Press konferenciju.

Koncert je planiran za 25.decembar od 19 sati u BKC-u Živinice, ulaz je besplatan. Bit će ovo prilika da na koncertu sazlije predstave cd i dvd sa 10 pjesama.

Gdje god nastupaju sazlije nose bosansku i gradsku narodnu nošnju čime žele poslati poruku da se pjesma sevdalinka ne može vezati za samo jedan narod, nego za sve narode BiH koji je osjećaju svojom.

To su prepoznali svi oni koji su imali priliku čuti naše sazlije, a pojavljivali su se na brojnim medijima, od naših lokalnih do medija u Evropi. Za iduću godinu najavljuju otvaranje škole saza za sve one koji žele naučiti svirati ovaj instrument.

Ono što je sigurno gdje god se pojave izazivbaju pažnju i ostavljaju dubok trag, jer šta bolje dira u dušu od bosanske pjesme sevdalinke izvedene na sazu. U svoj toj raskoši i ljepoti uživat će svi oni koji dođu na prvi „Festival saza“ u Živinicama.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje