Početna aktuelnosti “Fildžan”- Novi film CasCader udruženja

“Fildžan”- Novi film CasCader udruženja

193
0
Podijeli

CasCader je omladinsko udruženje koje okuplja mlade iz cijele Bosne i Hercegovine.

Bave se produkcijom raznog multimedijalnog sadržaja, a najviše kratkometražnih filmova.

Posljednji film nosi naziv “Fildžan” i inspirisan je istinitim događajem po knjizi “Budi bolji čovjek”, autora Sabahuddina ef. Sijamhodžića.

“Radnja filma je smještena u 1993. godinu i iako kroz film vlada “ratna atmosfera”, pouka se krije negdje sasvim drugo.

Ona je univerzalna i namijenjena svakom čovjeku. Budući da je ovo možda najemotivniji film koji smo radili do sada, očekujemo da će doći do srca svakog gledaoca i da ćemo sve podsjetiti na istinske vrijednosti ovog svijeta.

Pozivam ljude da pogledaju film, podijele ga sa svojim prijateljima kako bi se što više ljudi okoristilo porukom koju “Fildžan” nosi.”, rekao je Armin Suljić, predsjednik CasCadera.

O snimanju i aktivnostima prije i poslije premijere govori nam Adna Bosankić, članica Udruženja: “Tehnički, naš najbolji film do sada ali svakako da ima prostora za napredak.

Držimo se kursa od početka: svakim projektom želimo svoj rad podići na jednu stepenicu više.

“Fildžan” je bio izazovan, kao i svaki film do sada ali ekipa se kao i svaki put, izdigla iznad toga i drago nam je da smo snimili jedan dobar film.

Premijeru filma smo imali u Lukavcu a već je dostupan i online na našem YouTube kanalu. Također, kreće na put oko svijeta kroz razne festivale gdje ćemo predstaviti naš rad.

” CasCader nastavlja vrijedno raditi na novim filmovima ali i na Festivalu kratkog filma kojeg će ove godine po drugi put organizovati u Živinicama.

I za kraj, pogledajte “Fildžan” – garantujemo da nećete ostati ravnodušni. Link: https://www.youtube.com/watch?v=eHRYUuBnWI8

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje